Vill du bli Hjärnkollambassadör?

Har du erfarenhet av

  • psykisk ohälsa?
  • en neuropsykiatrisk diagnos?
  • missbruk/beroende?

Vill du dela med dig av den erfarenheten och har en berättelse som du tror kan förmedla hopp och hjälpa andra att få större förståelse?

Då kan du ansöka om att bli Hjärnkollambassadör i Västernorrland!

Hjärnkoll startade 2009 som en kampanj. Uppdraget var att öka kunskapen om psykisk ohälsa och förändra attityder genom att låta personer med egen erfarenhet – Hjärnkollambassadörer – dela med sig av sina berättelser. 2015 bildades Riksförbundet Hjärnkoll, som är en nationell ideell förening. Idag finns femton regionala föreningar med egna styrelser och egen verksamhet. Det finns ungefär 300 ambassadörer, både personer med egenupplevd psykisk ohälsa/neuropsykiatriska diagnoser/beroende och missbruk och personer med anhörigperspektiv.

I Västernorrland är det Brukarrådet som driver Hjärnkoll och just nu rekryterar vi länets första ambassadörer. De kommer sedan att genomgå tre dagars grundutbildning i Härnösand den 20-21 oktober och den 17 november.

Ansök om att bli Hjärnkollambassadör genom att höra av dig till Brukarrådets kansli, så kommer du att få mer information om vad det innebär att vara ambassadör och bli kallad till en digital intervju. Vi vill ha din ansökan senast den 15 september, men hör gärna av dig tidigare!

Kontaktperson:

Maria Malm
Kanslist Brukarrådet Västernorrland
Samordnare Hjärnkoll Västernorrland
maria.gray.malm@gmail.com

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Årsmöte den 24 augusti

Brukarrådets årsmöte äger rum måndag den 24 augusti kl 9 via Zoom. Vi kommer antagligen att bli klara under förmiddagen (till kl 12) men har avsatt tid fram till kl 15. Länk till mötet skickas ut via e-post.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Styrelsemöte den 10 augusti

Brukarrådets nästa digitala styrelsemöte äger rum måndag den 10 augusti kl 18-20.

Trevlig sommar!

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Möte med verksamhetschefer den 1 juni

Det planerade mötet med verksamhetscheferna måndag den 1 juni kl 13 kommer att genomföras digitalt via Microsoft Teams. Vi i Brukarrådet börjar kl 12.45 för att hinna prata lite med varandra först.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Styrelsemöte den 11 maj

Måndag den 11 maj kl 18 kommer Brukarrådet att ha ett digitalt styrelsemöte.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Styrelsemöte den 21 april

Tisdag den 21 april kl 9.30 kommer Brukarrådet att ha styrelsemöte via Facebook Messenger.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Med anledning av corona

Det vi vet av tidigare kriser är att de som drabbas hårdast av en kris är de som redan är de mest utsatta. Det vill säga många i våra grupper.

Många behöver extra hjälp just nu i våra grupper. Mötesträffar och verksamheter ställs in trots att många är extra oroliga. Hur blir det med personal i boenden och fritids och skolor etc? Vi som är friska kan alla fundera på om och hur vi kan ställa upp.

Många erbjuder sig att hjälpa sina grannar och vänner med att handla mat och hämta ut mediciner och vi ser många goda initiativ där människor är beredda att rycka in och erbjuda sin hjälp. Många sitter ensamma och ett samtal kan betyda mycket.

Det finns redan ett par Facebookgrupper för de som behöver hjälp och de som vill ge hjälp. En för Härnösand: Coronahjälpen Härnösand och en för Västernorrland corona (covid-19) hjälp i västernorrland – privatpersoner.

Om du är isolerad, ring gärna runt till personer i din adressbok, särskilt andra isolerade. Alla mår bra av social kontakt och kan vi få bättre kontakter nu så hjälper vi vårt samhälle i framtiden.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Kommunmöte i Sollefteå

Brukarrådet bjuder in intresseorganisationer, politiker, tjänstemän och andra intresserade till ett samtal om vad som är bra och vad som kan bli bättre i Sollefteå kommun inom områdena psykiatri, neuropsykiatri och missbruks-/beroendevård.

Tid: Tisdag den 10 mars kl 18.30-20
Plats: RSMH:s lokal (Djupövägen 6-8)

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Utbildning i brukarrevision

I samarbete med Brukarkraft/Verdandi genomför Brukarrådet en tvådagars utbildning i brukarstyrd brukarrevision.

Tid: Måndag och tisdag den 17-18 februari, kl 11-16
Plats: Härnösand, Spiranhuset (Järnvägsgatan 2)

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar

Brukarrådsmöte tisdag den 11 februari

Tisdag den 11 februari kl 9.30-15 har Brukarrådet möte i Spiranhuset i Härnösand. Vi får även besök av Kommunförbundet.

Publicerat i Okategoriserade | Lämna en kommentar