Vill du bli stödperson till någon som är patient inom rättspsykiatrin?

Om du är intresserad av att bli stödperson till någon inom rättspsykiatrin i Västernorrland, kontakta handläggarna på Patientnämnden-Etiska nämnden – 0611-80000 (växel), 073-065 29 41 eller jeanette.nasman@rvn.se. Du kommer då att bli kallad till en intervju där du får veta mer om vad uppdraget innebär.

Två gånger per år hålls utbildningsträffar för stödpersoner. Träffarna innehåller föreläsningar om till exempel psykiska sjukdomar, missbruk och riskbedömningar. Dessutom håller en obligatorisk webbaserad utbildning för stödpersoner på att tas fram.

Pandemin har påverkat möjligheten att besöka rättspsykiatrin (besöksförbud har införts, hävts och återinförts). När det inte går att träffas fysiskt så kan kontakten ske via telefon istället. Även när besök är tillåtna går det att komma överens om att ha kontakt via telefon istället, om det passar bättre.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *