Vill du bli Hjärnkollambassadör?

Har du erfarenhet av

  • psykisk ohälsa?
  • en neuropsykiatrisk diagnos?
  • missbruk/beroende?

Vill du dela med dig av den erfarenheten och har en berättelse som du tror kan förmedla hopp och hjälpa andra att få större förståelse?

Då kan du ansöka om att bli Hjärnkollambassadör i Västernorrland!

Hjärnkoll startade 2009 som en kampanj. Uppdraget var att öka kunskapen om psykisk ohälsa och förändra attityder genom att låta personer med egen erfarenhet – Hjärnkollambassadörer – dela med sig av sina berättelser. 2015 bildades Riksförbundet Hjärnkoll, som är en nationell ideell förening. Idag finns femton regionala föreningar med egna styrelser och egen verksamhet. Det finns ungefär 300 ambassadörer, både personer med egenupplevd psykisk ohälsa/neuropsykiatriska diagnoser/beroende och missbruk och personer med anhörigperspektiv.

I Västernorrland är det Brukarrådet som driver Hjärnkoll och just nu rekryterar vi länets första ambassadörer. De kommer sedan att genomgå tre dagars grundutbildning i Härnösand den 20-21 oktober och den 17 november.

Ansök om att bli Hjärnkollambassadör genom att höra av dig till Brukarrådets kansli, så kommer du att få mer information om vad det innebär att vara ambassadör och bli kallad till en digital intervju. Vi vill ha din ansökan senast den 15 september, men hör gärna av dig tidigare!

Kontaktperson:

Maria Malm
Kanslist Brukarrådet Västernorrland
Samordnare Hjärnkoll Västernorrland
maria.gray.malm@gmail.com

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *